Home > #Hoofdnieuws > Louis Louka pleit voor terug naar een normale samenleving

Louis Louka pleit voor terug naar een normale samenleving

Louis Louka, de corijder van Grégoire Munster, haalt opvallend hard uit naar de Belgische beleidsmakers en virologen op zijn Facebook-pagina. Hij schrijft dat in een lang stuk waarin hij pleit naar een terugkeer naar het normale leven en dat willen we u niet onthouden.

“Vandaag is een goede dag: er is zojuist officieel bekend gemaakt dat mijn kleine land, België, een wedstrijd van het World Rally Championship gaat organiseren. Een droom voor elke Belg en autosportliefhebber, waar ik natuurlijk bij hoor.

Toch maak ik me zorgen. Omdat er een gerucht gaat dat van de vijf Belgische wedstrijden die nog op de kalender staan, er waarschijnlijk drie zullen worden geannuleerd. Dat alles ver weg van het gezond verstand, want België blijft het enige land dat zichzelf lamlegt en zijn economie doodt door een terugkeer naar het “normale” leven te verbieden, in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de landen in Europa.

Ik heb het geluk om te kunnen reizen en overal waar ik kom, leven mensen weer bijna normaal, zonder dit stressvolle klimaat dat ons in België wordt opgelegd. Ik heb twee Italiaanse rally’s gedaan en een Letse rally die een menigte op de been bracht, weliswaar met enkele beperkingen, maar in een haalbaar formaat voor een organisator. Met maatregelen die helemaal niet onmogelijk te implementeren zijn. Wielerwedstrijden worden hervat, de Tour de France vindt zelfs in het najaar plaats.

Ondertussen kunnen we in ons land naar een bioscoop, maar we kunnen niet buiten in een weiland een autorally volgen, zelfs niet met een masker op of als sociale afstand respecteren. Ik heb het niet eens over de cultuur en evenementenindustrie in het algemeen, die simpelweg aan het wegzakken is met onuitsprekelijke gevolgen die de komende maanden zullen duidelijk worden. Mijn grootmoeder in een bejaardentehuis kan zelfs niet naar haar familie gaan. En waarom? Ik weet het niet eens. Verschillende vrienden die in ziekenhuizen of zelfs op de intensive care werken, hebben al weken nauwelijks Covid-gevallen gezien!

Dus tot wanneer gaan we ons verstikken en de mensen vermoorden die in de entertainmentindustrie werken, ja, degenen die je toestaan ​​om goed te lachen, mee te leven met een sportief resultaat of om te dansen op je favoriete muziek in club of Werchter?

Het zou goed zijn om consistent te blijven …”