Home > #Hoofdnieuws > TCR Europe: start met 24 wagens!

TCR Europe: start met 24 wagens!

Dit weekend begint de TCR Europe-serie aan het seizoen 2020 met 24 auto’s, een mooi contingent in de huidige context van Corona en andere crises.

Het Franse team JSB Competition zal drie auto’s inzetten. Titelverdediger Julien Briché mikt dit jaar op de kroon in zijn Peugeot 308 TCR. Zijn zoon Florian en de Jean-Laurent Navarro zullen ook van de partij zijn. Vier andere Peugeot zullen deelnemen aan de Paul Ricard van Team Clairet Sport. Ze zullen worden bestuurd door de broers Jimmy en Teddy Clairet, Stéphane Ventaja en Gilles Colombani. Het winnende team van de Target-competitie van 2019 zal drie Hyundai i30 N’s inzetten, wagens die zijn toevertrouwd aan Andreas en Jessica Bäckman, evenals aan John Filippi. Mehdi Bennani, bekend van het WTCR, zal een Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing-team besturen, naast de andere Audi van Nicolas Baert. De derde auto van het team is voor Sami Taoufik.

De serie kent een sterke vernieuwing, aangezien van de top 7 van vorig jaar alleen Julien Briché (2e) en Andreas Backman (4e) aanwezig zullen zijn in 2020.

De tweede manche, op 12 en 13 september, vindt trouwens plaats op het circuit van Zolder.

https://europe.tcr-series.com/images/events/2020/01%20Paul%20Ricard/Documents/2020_TCR_EU_EntryList_01Castellet.pdf