Home > Circuit > F1 familietraditie: David Schumacher

F1 familietraditie: David Schumacher

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

David Schumacher is 18 jaar oud, geboren in 2001 in Hürth (Duitsland).
(foto: ©fiaformula3.com)

De connectie:
David is de zoon van voormalig F1 rijder Ralf Schumacher. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is zijn oom, hij is dus de neef van F2 rijder Mick Schumacher.

Palmares:
David Schumacher reed na de karting in 2017 en 2018 een seizoen in de Formule 4 (ADAC Duitsland en F4 VAE) voor zich in 2018 verder op een resem F3 wedstrijden te storten met het F3 Asia winterseizoen en de F3 Regional. In 2020 rijdt hij bij Charouz zijn tweede seizoen in de FIA Formule 3.

Zijn kansen:
Net als neef Mick torst hij de erfenis mee van oom Michael, maar ook van vader Ralf. In de familiegeschiedenis kwam Ralf op gebied van talent nooit in de buurt van Michael, en ook onder de neefjes lijkt dit zo onderweg. Mick is al lid van de Ferrari Driver Academy en F2 rijder, David zit “nog maar” in F3 en kan buiten een vicekampioenschap F4 VAE weinig adelbrieven voorleggen. Bovendien maakt hij nog geen deel uit van een “filière” richting F1. Charouz is immers geen Sauber Junior team meer…

+ De verleiding om opnieuw, net als rond het keren van het millenium, twee Schumachers in de F1 te hebben is zonder twijfel groot. Voor David zaten er nog geen testritten in, noch rol als simulator- of reserverijder. Maar we kunnen er zeker van zijn dat de Schumacher naam vroeg of laat (achter)deuren zal openen. De vraag is alleen, wanneer en hoe komt David in de F1? Daarna is de vraag: zal hij ooit samen met Mick rijden?

ZIE OOK:

Mick Schumacher
Enzo Fittipaldi
Pedro Piquet
Roy Nissany
Matteo Nannini

Giuliano Alesi
Louis Delétraz