Home > #Hoofdnieuws > Indy 500: negen rijders pole shootout bekend

Indy 500: negen rijders pole shootout bekend

In Indianapolis is de laatste fase van de kwalificatie van de INDY 500 ingetreden. We kennen de negen rijders die vannacht voor de polepositie gaan strijden, met daarbij ook een Nederlander: Rinus VeeKay. Marco Andretti was de snelste van het lot en onder meer Simon Pagebaud en Fernando Alonso raakten niet in de top-9.

Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft op de Indianapolis Motor Speedway grote indruk gemaakt door de zesde plaats neer te zetten. Daarmee plaatste het 19-jarige TeamNL-talent zich voor de op zondag 16 augustus te verrijden Fast 9 Shootout, een kwalificatiesessie van een uur waarin de snelste negen rijders strijden om de polepositie en de plekken op de eerste drie startrijen. De Nederlander was de enige rijder met een Chevrolet-motor die zich voor de Fast 9 Shootout wist te plaatsen. “De auto voelde heel goed en bleef constant. Ik ben hier heel tevreden mee”, keek Van Kalmthout op zijn fraaie prestatie terug.
 
De Fast 9 Shootout waarin de top negen uit de kwalificatie gaat strijden om de polepositie en de startplaatsen op de eerste drie rijen van de Indy 500 wordt zondagavond 16 augustus verreden.