Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Barcelona, zondag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Barcelona, zondag)

  • FIA F3 race2 – Oscar Piastri (Prema Racing) legde de basis voor zijn zege in de eerste vijf ronden van de wedstrijd. Piastri zette zich vanop een vijfde startpositie snel aan de kop van de wedstrijd en lanceerde zich tweemaal perfect na een safetycar herstart. Telkens brak hij uit de DRS zone en hield de tegenstand op afstand. Alexander Peroni (Campos Racing) ging nog voorbij poleman Matteo Nannini (Jenzer Motorsport) die uiteindelijk als derde eindigde. Piastri plaatst zich met deze zege terug in de titelstrijd en houdt nog één puntje achterstand op klassementsleider Logan Sargeant (Prema Racing), vandaag pas vijfde.

  • FIA F2 race2 – Een nieuwe zege voor MP Motorsport, deze keer met Felipe Drugovich. Drugovich startte vanop pole en kon een veilige voorsprong houden op achtervolger Luca Ghiotto (Hitech). Achter het leidende duo haalde Mick Schumacher (Prema) de derde plaats binnen. In een geanimeerde race, waarin iedereen in de eindfase worstelde met snel aftakelende banden, verloor titelkandidaat Callum Iliott (UNI Virtuosi) het meeste. Hij moest een tweede plaats inruilen voor een achtste stek aan de finish nadat alle leven uit zijn banden was verdwenen in de slotrondes. Ilott blijft niettemin leider in de tussenstand, voor Shwartzman en Lundgaard. (foto:©fiaformula2.com)

  • Porsche Supercup race – De zege ging op Barcelona naar Larry Ten Voorde (GP Elite), voor Jaxon Evans (BWT Lechner) en kampioenschapsleider Dylan Pereira (BWT Lechner). Pereira blijft aan de leiding van de tussenstand.
    De volgende races voor de Formule 2 en de Formule 3 zijn op Spa-Francorchamps, ter gelegenheid van de Grote Prijs van België.