Home > Rally > ERC > ERC: Opnieuw Solberg in Letland

ERC: Opnieuw Solberg in Letland

Oliver Solberg won met de VW Polo GTi R5 de Liepaja Rally in Letland. Onze landgenoot Grégoire Munster kon vasthouden aan zijn prachtige zevende plaats.

foto: ©fiaerc.com

Oliver Solberg bezweek niet onder de druk. Hij kreeg tien seconden voorsprong om de tweede rallydag mee te beginnen in Letland. En met een opzittende Mads Ostberg (Citroen C3 R5) is dat echt niet veel… Maar de aanval is de beste verdediging en dus ging Oliver er volop tegenaan in KP6, KP7, KP9 en KP10. Voldoende om de zege veilig te stellen. Ostberg zette er KP5 en KP8 tegenover maar kwam dus exact 20,1 seconden te kort om Solberg van zijn tweede opeenvolgende zege in Letland te houden. Aleksey Lukyanuk (Citroen C3 R5) houdt nog steeds zijn titelambities open met een podiumplaats op 37 seconden van de leider, maar moet wel rekening beginnen houden met de jonge Noor (Solberg rijdt met Zweedse licentie maar heeft de Noorse nationaliteit).

Munster: “best amusant”

Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) toonde zich over de gehele rally tevreden met de wagen en vooral met de afstelling van de machine. Hij moest vanochtend wel eerder op de baan dan gisteren en had dan ook wat te lijden onder het “opkuiswerk” van de gravelbanen. Maar buiten een kleine pirouette op de openingsproef van de dag (KP5) was er weinig aan de hand. Ook niet toen de situatie op de baan steeds gladder werd met glibberige asfalt en veel kiezels. Onze Belg vond het allemaal best amusant. Hij eindigt dan ook met vertrouwen op een meer dan mooie zevende eindpositie, op 2’19” van de leider.

Nog iets verder in het klassement vocht Amaury Molle met zijn Peugeot 208 R2 op een 37ste positie voor punten in het ERC3 Junior klassement. Dat ging nog goed in de openingsmanche in de ochtend, maar op KP6 raakte hij van de baan en diende op te geven.

De volgende manche van het Europese rallykampioenschap is er van 17 tot 19 september, op de Azoren. Een wedstrijd die vorige week uiteindelijk het fiat kreeg van de autoriteiten.