Home > Rally > ERC > ERC Letland: Solberg aan kop, uitstekende Munster

ERC Letland: Solberg aan kop, uitstekende Munster

Oliver Solberg (VW Polo GTi R5) hield vast aan zijn leiderspositie in de Liepaja Rally in Letland. Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) sloot de zaterdag af op een mooie zevende plaats.

(foto: fiaerc.com)

Oliver Solberg sloeg opnieuw hard toe op de bloedsnelle klassementsproef van Grupa waar hij 5.6 seconde pakte op de verrassende Emil Lindholm (Škoda Fabia Rally2 Evo). Dat zette achtervolger Gryazin (Hyundai i20 R5) op zeven tellen achterstand en de Letse Rus ging in een poging de achterstand op te halen met zware schade van de baan op de daaropvolgende lange proef van Ramirent. Solberg gaat dus de Letse nacht in met een voorsprong van 10 seconden op Mads Ostberg (Citroën C3 R5) en 16 seconden op diens merkgenoot Aleksey Lukyanuk. De jonge Solberg mag morgen dus de teugels niet laten vieren.

Munster en Molle

Onze eigen Grégoire Munster klom met zijn Hyundai i20 R5 naar een mooie zevende plaats ondanks wat hinder door het stof van de voorgangers. Onze landgenoot toonde zich over het algemeen tevreden over de afstellingen van zijn wagen. Amaury Molle (Peugeot 208 R2) vertoeft nog steeds op de 38ste positie, goed voor een tiende plaats in ERC3 Junior.

Morgen zijn er nog drie lussen van drie proeven. De rally eindigt in de late namiddag.