Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F3-FIA F2-Porsche Supercup (Barcelona, zaterdag)

In een notendop: FIA F3-FIA F2-Porsche Supercup (Barcelona, zaterdag)

  • Porsche Supercup – Kampioenschapsleider Dylan Pereira (BWT Lechner) zette op vrijdagavond nog de besttijd in de vrije training. Maar in de kwalificatie zat er niet meer in dan een vijfde tijd. De pole die was voor Larry Ten Voorde (GP elite) die morgen op de eerste rij Jaxon Evans (BWT Lechner) naast zich krijgt.

  • FIA F3 race1 – Een rustige zege voor Jake Hughes (HWA Racelab) die na een safetycar periode voorbij poleman Logan Sargeant (Prema) kon. Sargeant moest daarna ook nog Liam Lawson (Hitech) voor zich dulden. De zege was voor Hughes, die al snel een onoverbrugbare voorsprong nam, Lawson eindigde als tweede en Sargeant moest zich tevreden stellen met een derde plaats, niettemin een goede zaak voor zijn leidersplaats in de tussenstand. Oscar Piastri leek de meubelen te redden voor zijn kampioenschapscampagne met een vierde positie maar de AustraliĆ«r werd na een fout teruggeslagen naar een zesde plaats. Matteo Nannini (Jenzer) mag morgen vertrekken op de pole.

  • FIA F2 race1 – Na een spectaculaire en beklijvende wedstrijd was de zege in de hoofdrace voor de Formule 2 voor Nobuharu Matsushita en MP Motorsport. De Japanner maakte op zijn weg naar de zege liefst 17 posities goed! Shwartzman (Prema) deed met zijn tweede plaats een goede zaak voor het kampioenschap, Zhou (UNI Virtuosi) maakte met zijn derde plaats een wat tumultueuze race goed. Callum Ilott (UNI Virtuosi) leek op weg naar de zege maar de safetycar periodes en de bandenslijtage werkten in zijn nadeel. Hij ging van de leiding naar vijfde plaats en heeft morgen dus wat recht te zetten. Luca Ghiotti (Hitech) mag morgen vanop pole starten voor de sprintrace.

(foto: fiaformula3.com)