Home > Rally > ERC > ERC: Solberg leidt in Letland

ERC: Solberg leidt in Letland

Oliver Solberg (VW Polo GTi R5) pakte sterk uit in de eerste proeven van de Liepaja Rally in Letland, de tweede manche van het ERC Europese rallykampioenschap. Het jonge talent, vorig jaar hier nog winnaar, staat voorlopig aan de leiding.

(foto: ©fiaerc.com)

Solberg leek op de verkeerde voet te beginnen toen hij de VW Polo R5 liet stilvallen aan de start van de eerste proef. Hij verloor een vijftal seconden maar ging daarna volop in de aanval en pakte op de 24 kilometer lange klassementsproef van Talsi uiteindelijk nog de leiding van de rally met 3.1 seconde voorsprong. Daarna schaduwde hij Gryazin die met de Hyundai de snelste was op de kortere Swecon proef (17 km). Solberg bleef aan de kop van het klassement, achter hem vinden we Gryazin (Hyundai i20 R5), ook al een tweevoudige winnaar in Letland, op 1.3 seconde en Mads Ostberg (Citroën C3 R5) op bijna zeven seconden.

Grégoire Munster houdt stand op een tiende plaats en is tevreden over de werking van de Hyundai. “We schijnen meer grip te hebben dan zij die vooraan rijden“, aldus de Belg. Hij telt 32 seconden achterstand op de leider. Amaury Molle vecht in de ERC3 Junior klasse en is aan de klim begonnen met een voorlopige 39ste plaats.

Deze namiddag worden nogmaals twee proeven gereden. Omstreeks 16u00 zullen de wagens terugkeren in de service zone en weten we wie er de nacht ingaat als leider.