Home > Circuit > F1 familietraditie: Giuliano Alesi

F1 familietraditie: Giuliano Alesi

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

Giuliano Alesi is 20 jaar oud, geboren in Avignon, Frankrijk.
(foto: ©fiaformula2.com)

De connectie:
Giuliano is de zoon van voormalig F1 rijder Jean Alesi. Vader Jean was een getalenteerd rijder in zijn dagen, schoot als een meteoor naar de top eind jaren 80 en na een opgemerkte passage bij Tyrrell reed hij lange tijd bij Ferrari, voordat hij in de nadagen van zijn carriére verschillende teams aandeed. Ongeloofijk genoeg kon Jean Alesi, ondanks zijn talent, ondanks alle kansen, slechts één enkele Grand Prix winnen. Giuliano hoopt dat hij een kleiner deel van de legendarische pech van zijn vader heeft meegekregen.

Palmares:
Giuliano Alesi klom aanvankelijk redelijk snel op de raceladder. Na zijn karting jaren ging hij via de Franse Formule 4 (runner up bij de juniors in 2015) dadelijk naar de GP3 (het huidige FIA F3) in 2016. Hij won enkele races, scoorde punten maar was nooit betrokken bij een titelstrijd. In 2018 stapte hij over naar de Formule 2, waar hij dit seizoen zijn derde campagne begint.

Zijn kansen:
De vloek van de Alesi-pech is legendarisch, al zijn er nog geen echte bewijzen dat ook Giuliano hier onder lijdt. De jonge Fransman dwaalt echter al een tijdje rond in de toeleveringscategorieën, drie campagnes in GP3, derde jaar in F2, en nooit bij machte om mee te strijden voor de titel. Dat weegt, want Alesi is van de generatie van Leclerc, en die strijdt ondertussen vooraan mee in F1. Bovendien is er zware concurrentie van andere “beroemde namen uit het verleden”, denk maar aan Schumacher en Fittipaldi bijvoorbeeld.

+ Giuliano werd ondertussen wel toegevoegd aan de Ferrari Driver Academy, en de naam Alesi blijft immens populair in Italië. Maar zal dat alleen volstaan om de begeesterde Alesi naar F1 te krijgen, in een tijdperk dat de “race-romantiek” ver te zoeken is en resultaten en cash hoogtij vieren?+

ZIE OOK:

Mick Schumacher
Enzo Fittipaldi
Pedro Piquet
Roy Nissany
Matteo Nannini