Home > Rally > Rallyraid > Rally van Marokko wordt Rally van Andalusië

Rally van Marokko wordt Rally van Andalusië

Wegens de nog zeer actieve verspreiding van Covid-19 in Marokko, is de organisatie van een rally er dit jaar zeer moeilijk. De Rally van Marokko wordt daarom uitgesteld naar 2021 en in de plaats daarvan kunnen de rally-raid adepten naar de Rally van… Andalusië!

foto: odc-events/media

Organisator ODC Events wil de rally-raid discipline levendig houden in deze Corona tijden en willen daarom de deelnemers aan de Rally van Marokko een kwaliteitsvol alternatief bieden met de Rally van Andalusië, gehouden van 6 tot 10 oktober. Het format van de wedstrijd wordt aangepast aan de beperkingen die de Covid-19 pandemie met zich meebrengt.

De wedstrijd krijgt een proloog op 6 oktober en de daaropvolgende dagen zijn er vier etappes van telkens ongeveer 300 kilometer. Elke etappe wordt ingedeeld in twee klassementsproeven van 120 tot 150 km lengte waarbij er in lussen zal worden gereden in de eerste proef (met voertuigen en motoren apart), terwijl de tweede proef telkens in lijn zal af te leggen zijn. De (ongemarkeerde) routes worden geheim gehouden en pas aan de start van elke proef zal een roadbook aan de bemanning worden uitgedeeld. Auto’s, trucks en SSV krijgen tevens een elektronisch roadbook om te testen voor de Dakar.

Ook de Rally van Andalusië telt mee voor de “Road to Dakar” Challenge, waarbij een inschrijving voor de Dakar 2021 kan worden gewonnen.

Deelnemers die al inschreven en betaalden voor de Rally van Marokko kunnen na schriftelijke vraag ofwel hun geld teruggestort krijgen, ofwel hun inschrijving laten overzetten naar de nieuwe Rally van Andalusië. Praktische en logistieke details volgen later nog.