Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rea, Locatelli en Okaya op de pole

WorldSBK: Rea, Locatelli en Okaya op de pole

Het MotoGP circus heeft eventjes het Iberische schiereiland verlaten, maar de World Superbike karavaan blijft nog even hangen want na Jerez vorig weekend volgt deze week Portimao, in Portugal. Vrije trainingen en kwalificaties zijn ondertussen achter de rug, deze namiddag worden nog de eerste races verreden.

(foto Locatelli: ©worldsbk.com)

Gisteren nam Toprak Razgatlioglu (PATA Yamaha) de eerste vrije training voor zich, met teamgenoot Michael Van der Mark op de tweede plaats. Een hierarchie die de heren herhaalden in de derde vrije training op zaterdag. Loris Baz (Ten Kate Yamaha) en Toprak deelden trouwens ook nog de besttijden in de tweede sessie. Opvallend: Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) was derde in alle vrije sessies. Een voorbode voor de Superpole, waar Rea weeral ongenaakbaar was. Jonathan Rea pakte de pole met 3/10de voorsprong op Toprak Razgatlioglu (PATA Yamaha). Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) pakte de derde startplaats. Scott Redding (Aruba.itt Ducati) had een valpartij en start pas op de 8ste plaats.

WorldSSP: Locatelli weeral aan kop

Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros.) pakte voor de derde keer op rij de Superpole nadat hij eerder ook al de snelste was in de eerste en tweede vrije sessie gisteren. Hij deed dat dan ook nog eens met groot machtsvertoon want hij pakte drie tienden voorsprong op Jules Cluzel (GMT94 Yamaha), die in de derde vrije sessie de snelste liet noteren. Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) vervolledigde de eerste startrij. Onze landgenoot Loris Cresson hervond zich in alle sessies in de tweede helft van het peloton met een 16de, 19de en 18de positie in de vrije sessies. Hij sloot de superpole af op de 20ste startplaats.

WorldSSP300: Okaya als duiveltje uit een doosje

Met Oradre, Deroue, Ieraci en Carasco speelden alle snelsten van de vrije trainingen mee voor de Superpole, maar het was Yuta Okaya (MTM Kawasaki MotoPort) die uiteindelijk met de pole aan de haal ging, voor teamgenoot Scott Deroue en Mika Perez (Prodina Ircos). Thomas Brianti (Prodina Ircos) plaatste zich nog voor Ana Carrasco (Kawasaki Provec Racing).