Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: Max Günther wint spannende race, Frijns tweede

FE Berlijn: Max Günther wint spannende race, Frijns tweede

De 23 jarige Duitser Maximilian Günther (BMW I Andretti) heeft de derde race in de slotraces van de Formule E in Berlijn gewonnen. Het is de tweede overwinning voor de jonge Duitser dit seizoen. Nederlander Robin Frijns (Envision Virgin) werd knap tweede na enkele mooie gevechten en een bijna fotofinish. Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) kon zijn pole positie van eerder vandaag niet verzilveren en werd derde.

Na een safety car, die uit moest rijden na een aanrijding tussen Sérgio Sette Câmara (GEOX Dragon) en Neel Jani (Porsche), begon de race past echt. Na een kort gevecht tussen onze 2 Belgen werd er ingereden op de achterkant van de Mercedes van Stoffel, wat resulteerde in een lekke band en schade aan de ophanging. Einde van de race voor Vandoorne.

António Félix da Costa (DS Techeetah) wist zich terug naar voren te werken na een teleurstellende kwalificatie. Hij maakte deel uit van het gevecht met vijf wagens voor plaats zes. De leider in het kampioenschap werd uiteindelijk vierde. Achter Da Costa en Lotterer (Porsche) stonden Oliver Rowland (Nissan) en Mahindra’s Jérôme d’Ambrosio op respectievelijk zesde en zevende plaats.

Da Costa is nog steeds, met 137 punten voorsprong, leider in het kampioenschap. De Portugees is zo goed als zeker van de titel. Vandoorne vinden we terug op plaats vijf met 57 punten.

Morgen om 19u03 gaan we opnieuw racen in Berlijn!

Roger Griffiths, Team Principal, BMW i Andretti Motorsport and Maximilian Günther (DEU), BMW I Andretti Motorsports, 1st position celebration