Home > #Hoofdnieuws > ELMS Spa: “Ik voel me goed bij Proton Porsche”

ELMS Spa: “Ik voel me goed bij Proton Porsche”

Alessio Picariello, misschien vraagt u zich af wie deze jongeman is. De 26-jarige Karolinger heeft echter al een hele carrière achter de rug, met onder meer titels in de ADAC Formula Masters en in de Audi Cup in Azië. Ondertussen heeft hij de steun van Porsche Asia en racet hij niet alleen in het Oosten, maar ook in de European Le Mans Series. Dit weekend is hij dus in Spa-Francorchamps om er met Proton Competition de tweede manche van de Europese uithoudingskampioenschap te betwisten, nadat het team de opener van het seizoen in Paul Ricard won.

Picariello oogt ontspannen, goed een half uur na de kwalificaties van de LMGTE in Francorchamps. Hij zette de Porsche 911 RSR op de vijfde startplaats, een halve seconde achter poleman… en teamgenoot Richard Lietz, waarvan iedereen het palmares kent. “Jammer, maar mijn snelste ronde verloor ik door een klein foutje waarbij ik met de vier wielen over de witte lijn ging en dan ben je dus je tijd kwijt”, vertelt hij ontspannen. “Bovendien hebben we na onze zege in de openingsrace 30 kilogram ballast en volgens de ingenieurs van Porsche staat dat gelijk aan drie à vier tienden van een seconde. Maar goed, we hebben een zeer homogeen trio, met Christian Ried als goede en ervaren bronzen rijder en Michele Beretta is ook een steengoede ‘silver’. Morgen is het racedag en dan zien we wel. Anderzijds is Spa niet echt bekend terrein voor me en ik heb amper kunnen rijden. Ook de hitte en de banden zijn nog wat onbekende factoren voor morgen. Uiteraard zou het schitterend zijn om onze zege van enkele weken geleden te kunnen herhalen.

Picariello is amper 26, maar leeft en werkt al jaren in Azië en is daar ook enorm gegroeid als rijder en als professionele sportman. “Ik begrijp nu beter de werking van een team, de belangen en ik voel me hier in het team en bij Proton Porsche erg goed. In het verleden heb ik misschien wel een kans gemist omdat ik erg gevoelig ben aan de sfeer, maar ik leerde daar mee omgaan. Ik zou hier graag de kans krijgen om verder te groeien, want je bent als rijder denk ik nergens beter dan bij Porsche. Ik ga dit seizoen de hele European Le Mans Series rijden en daarna is er een programma in Azië, maar vanwege Covid-19 is het programma nog onduidelijk.