Home > Circuit > In een notendop: FIA F2-FIA F3 (Silverstone, vrijdag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3 (Silverstone, vrijdag)

  • FIA F3 vrije training – David Beckmann (Trident) was net als vorig weekend opnieuw snel op Silverstone. In de ochtend liet hij de besttijd noteren voor Jack Doohan (HWA) en de jonge Théo Pourchaire (ART).

  • FIA F2 vrije training – Het was Mick Schumacher (Prema) die als snelste aan het F2 weekend begon in Silverstone. Hij hield voor 31 duizendste Louis Deletraz (Charouz) af. Dan Ticktum (DAMS) zette de derde tijd.

  • FIA F3 kwalificatie – Een heel andere hiërarchie in de namiddag met Logan Sargeant (Prema) op pole voor Lawson (Hitech) en Hughes (HWA). Beckmann (Trident), de snelste van de ochtend, pakte slechts een achtste tijd en kampioenschapsleider Piastri (Prema) moest naar de kant met technische problemen en start morgen pas als elfde. Veertien rijders lieten tijden optekenen binnen dezelfde seconde!

  • FIA F2 kwalificatie – Op een warm Silverstone zagen we een normale kwalificatieronde met twee runs voor de pole. Het was Callum Ilott (Uni Virtuosi) die het beste bij de les was en de pole pakte voor Christian Lundgaard (ART) en Jack Aitken (Campos). Kampioenschapsleider Shwartzman (Prema) haalde slechts de elfde startpositie.

foto: Logan Sargeant: Premapowerteam/media