Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Deldiche met twee wagens

Belcar Zolder: Deldiche met twee wagens

Deldiche Racing zette in 2019 de stap naar twee wagens in het Belcar Endurance Championship en kondigde enkele maanden geleden aan om in 2020 met drie wagens voor het spektakel te zorgen. Echter toen kwam Corona en de rest kan u zelf ook aanvullen. Echter de onvoorziene aanloop naar de eerste race, uiteraard het gevolg van de dagelijks veranderende cijfers van de pandemie, zorgde voor wat verwarring en uiteindelijk komt het team uit Ternat met twee van de drie voorziene Norma M20FC naar het Limburgse asfalt afgezakt. Sam Dejonghe en Steve Vanbellingen zullen pas volgende wedstrijd van start gaan en dus werden de samenstellingen van de respectieve teams herzien.

We komen inderdaad met twee van de drie wagens naar het Belcar Endurance Championship, uiteraard beide de Norma M20 FC 1.6 Turbo”, vertelt teammanager Jim de Cock voor het eerste raceweekend van dit toch wel vreemde seizoen. “Ons seizoen kan eindelijk van start gaan en dat na meer dan negen maanden wachten. Ook al is het niet makkelijk geweest voor iedereen om deze eerste race perfect voor te bereiden en moeten we door omstandigheden twee van onze sterkhouders missen, dan nog willen we er het beste van maken en meer dan dat. Ik ben er zeker van dat als je zaterdag vijf minuten in de paddock rondloopt, heel wat gevoelens van de voorbije maanden zullen vergeten worden. Los van het feit dat het een ‘last minute’ call is, gaan we er een lap op geven en ervan genieten! Afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt om qua briefings en timings een stap vooruit te maken. Hier is veel tijd en energie in gestoken door onze mensen en we willen dan ook nog een stap voorwaarts zetten. Ons doel blijft winnen en kampioenschappen binnen halen!”

In de praktijk zien we dit weekend in de kleuren van het team:

110 met Tom Boonen, Tim Joosen en Luc De Cock

111 met Thomas Piessens en Tim Verbergt

Tim Joosen: “Op een rondje of wat in mijn Formula Renault heb ik amper nog gereden in de voorbije maanden, ik sta dan ook echt te popelen om weer te racen. Uiteraard ga ik mijn maatje Steve missen, maar volgende keer racen we weer samen!”

Tom Boonen: “Ik ben uiteraard niet blij dat ‘maatje’ Sam er niet kan bijzijn, maar dit seizoen is sowieso geen normaal seizoen. We mogen al blij zijn dat we gaan racen en daar ga ik dan ook erg van genieten!”

Thomas Piessens: “Ik droom er echt van om weer in de Norma te stappen, maar het zal geen eenvoudige race worden zondag, met de hitte die een stevige rol gaat spelen. 35° in een open auto is al veel, laat staan in een gesloten auto en dus zal de vermoeidheid van de rijders ook een rol spelen. Maar goed, we kunnen weer racen en dat is het voornaamste!”

CO2-neutraal!

Klimaatverandering is de afgelopen jaren een brandend actueel onderwerp geworden. Bij DELDICHERACING, beschouwen we het milieu ook als een belangrijke stakeholder. We moeten aandacht besteden aan het milieu en het klimaat. Eind 2018 hebben we besloten om de CO2-voetafdruk van ons team mee in kaart te brengen met de hulp van CO2logic, een Belgische KMO met een uitstekende reputatie. CO2logic heeft een audit van onze activiteiten uitgevoerd, en op basis daarvan hebben we besloten om een CO2-neutraal bedrijf te worden. Het CO2 Neutral © label (gevalideerd door Vinçotte) garandeert dat bedrijven hun actief berekenen, verminderen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’, kan dit label alleen worden bereikt door ernstige klimaatinspanningen, waarvoor wij ons engageren.