Home > #Hoofdnieuws > GT4 Misano: SRT met maar liefst drie wagens!

GT4 Misano: SRT met maar liefst drie wagens!

Selleslagh Racing Team… het is in de Belgische en Europese GT-racerij nog steeds een sterke naam. Sinds einde 2017 is het team van vader Patrick en zijn zoon Niels Selleslagh actief in de GT4 in te slaan, met als resultaat onder meer titels in de GT4 Sprint Cup Europe, de GT4 Belgium Cup en de GT4-klasse in het Belcar Endurance Championship en SRT won ook al de GT4-klasse tijdens de 24 Hours of Zolder. Ook in dit erg vreemde seizoen 2020 haalt SRT de GT4-bolides weer van stal en het team startte twee weken geleden in Imola met één wagen om nu met drie Mercedes AMG-GT4 in Misano aan de start te verschijnen.  

Het seizoen 2020 zal bij niemand een voetnoot blijven. De mondiale gezondheidsproblemen hebben de spelregels van de samenleving voorlopig herschreven en ook de autosport moet zich dus aanpassen. Maar SRO doet dat goed, want in Misano, voor de tweede manche van de GT4 European Series mogen we ons opmaken voor een startveld met een twintigtal wagens… waaronder maar liefst drie Mercedes AMG-GT4 van het Belgische SRT, dat zo één van de hofleveranciers van het sterke GT4-kampioenschap van Stéphane Ratel wordt. In de openingsmanche van het kampioenschap toonde het duo Kay Van Berlo en Wim Spinoy al het nodige potentieel in huis te hebben. Na wat zoekwerk kon het duo al een podiumplek in Pro/Am versieren in de tweede afspraak van het weekend.

Patrick Selleslagh (stichter SRT): “Dit weekend zijn we dus met heel wat meer mensen in Italië actief zijn, op wederom een mooi circuit: Misano. We gaan niet met één wagen naar deze prachtige regio, maar met drie Mercedes AMG-GT4. Inderdaad, met 19 wagens aan de start, is SRT zo één van de sterkhouders van het kampioenschap en we zorgen ook voor een belangrijk aandeel in de inzet van de Mercedes-AMG. Wij zullen in Pro/Am weer van start gaan met één wagen, uiteraard de auto voor het duo Kay van Berlo en Wim Spinoy, die voorheen al bij ons reden. Zij moeten de stijgende curve van Imola verderzetten en voor de zege in Pro/Am kunnen vechten. Uiteraard ook in de optiek, om over het hele seizoen voor een titel te vechten. Maar we gaan ook een dubbele poging wagen in de Am-categorie. We verwelkomen Jean-Luc Behets en Johan Vannerum weer, twee rijders die we erg goed kennen en met wie we al heel wat succes hebben behaald. Zij mikken zeker op de hoogste regionen in hun klasse. Dat verwachten we eigenlijk ook van Bob Herber, die zoals het reglement het dit jaar toestaat, alleen zal rijden aan het stuur van de Mercedes AMG-GT4. Zoals je ziet hebben we heel wat ijzers in het vuur en ik ben er zeker van dat we dit weekend sterk gaan aanpakken.”

Na dit weekend komt het kampioenschap overigens onze richting uit, met races op de Nürburgring, op Zandvoort en in Spa-Francorchamps. Rijders die daar ook voor SRT willen racen, kunnen uiteraard steeds contact opnemen met het team.