Home > #Hoofdnieuws > Formule E Berlijn: Da Costa op pole positie!

Formule E Berlijn: Da Costa op pole positie!

António Félix da Costa schrijft de eerste pole positie van de finale races in Berlijn op zijn naam. De Portugees zette een tijd neer van 1:06.799 in de DS Techeetah. Teamnoot Jean-Eric Vergne start naast hem op plaats twee.

Stoffel Vandoorne staat op plaats 16 op de grid in de zwarte Mercedes. Stoffel’s teamgenoot Nyck de Vries start op de vijfde plaats. Onze andere Belg, Jérôme d’Ambrosio, plaatste zijn Mahindra M6Electro op plaats 6 en mocht daarmee deelnemen aan de superpole. Jérôme wist zijn positie niet meer te verbeteren.

James Calado zal helemaal achteraan de grid starten, na een grid straf van maar liefst 60 plaatsen. Rookie Sérgio Sette Câmara tikte de muur aan tijdens zijn kwalificatie sessie. Daniel Abt, die zijn eerste kwalificatie voor NIO333 afwerkte, start pas 22ste.

De race gaat van start om 19u03 vanavond.