Home > #Hoofdnieuws > Formule E Berlijn: Da Costa wint eerste van 6 races

Formule E Berlijn: Da Costa wint eerste van 6 races

De eerste van zes races in Berlijn werd gewonnen door Antonio Felix Da Costa, die vanaf pole positie starte. De Portugees wist overtuigend te winnen na een kort gevecht met teamgenoot Jean-Eric Vergne. Het radioverkeer tussen het DS Techeetah stond niet stil in de beginfase, waar Vergne zich afvroeg of Da Costa zich wel aan de teamprotocollen hield.

De eerste safety car reed uit na een aanrijding tussen Max Gunther en Robin Frijns. De Nederlander kon de race dan ook niet uitrijden wegens te grote schade aan zijn Envision Virgin. Nadien viel de race even stil, tot Massa rechtdoor de muur in ging met problemen. Hij wist zijn wagen niet op eigen kracht in veiligheid te brengen na aanmaning van race control.

De laatste 10 minuten van de race waren terug waar Formule E voor staat. Nek aan nek racen. Nyck de Vries stond de hele tijd op een mogelijk podium plek en eindigde strijdlustig als vierde. Zijn Mercedes-teamgenoot Stoffel Vandoorne, die van de 15e op de grid vertrok, reed op de vijfde plek voordat hij werd gepasseerd door Mahindra’s Jerome d’Ambrosio. De Mercedes-rijder reed een mooie race en eindigde als 6e.

Vergne begon snel terrein te verliezen en viel terug naar de achtste plaats. Nadien werd hij in de laatste ronde nog door Lucas di Grassi aangetikt en spinde daardoor. Hij kon de race niet uitrijden. Maximilian Günther (BMWi) en Sérgio Sette Câmara (Geox Dragon) werden beiden gediskwalificeerd na te veel stroom, meer dan 45 kWh, verbruikt te hebben tijdens de race.

Da Costa blijft aan de leiding staan in het kampioenschap met 96 punten. Stoffel Vandoorne staat op een vijfde plek met 46 punten. Huidige kampioen Vergne vinden we pas terug op plaats 11.