Home > Circuit > F1 familietraditie: Pedro Piquet

F1 familietraditie: Pedro Piquet

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

(foto: ©fiaformula2.com)

Pedro Piquet (voluit: Pedro Estácio Leão Piquet Souto Maior) is 22 jaar oud. Geboren in 1998 in Brasilia, Brazilië.

De connectie:
Pedro is de zoon van Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen in de F1. Nelson Piquet won wereldtitels met Brabham (1981 en 1983) en met Williams (1987). Pedro’s halfbroer Nelson Piquet Jr. (voluit: Nelson Angelo Tamsma Piquet Souto Maior) reed van 2007 tot 2009 in F1 bij Renault.

Palmares:
Pedro Piquet reed al in de karting, Toyota Racing Series, Braziliaanse F3, Europese F3, GP3 en FIA F3 en is nu aangekomen in de FIA Formule2. Hij is dubbelkampioen in de Braziliaanse Formule 3 (2014 en 2015).

Zijn kansen
De passage van zijn oudere halfbroer in F1 is niet meteen een hulp voor de jonge Pedro. Hij moet erop rekenen dat iedereen ondertussen al vergeten is dat “Nelsinho” zijn Renault opzettelijk crashte in Singapore 2009 om een safety car op de baan te brengen en teamgenoot Alonso aan de zege te helpen. Het schandaal dat volgde was een smet op de naam Piquet. Sommige oudgedienden in de F1 paddock zullen zich vader Nelson Piquet ook nog herinneren als een “lastige rijder” om in het team te hebben. Nelson “de oude” had de gewoonte tegendraads te zijn en joeg steevast zijn teamgenoten in de gordijnen. Pedro lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een eenzitter carrière maar kan na deelnames in een verscheidenheid van kampioenschappen slechts twee Braziliaanse titels voorleggen. Met Piquet als achternaam is de druk om te presteren hoog en met zijn 22 jaar (in 2020) werkt de tijd in zijn nadeel.

+ Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en de naam Piquet blijft verbonden met de F1 geschiedenis. Als telg van de Nelson Piquet dynastie heeft Pedro de nodige contacten en de naam Piquet zou Braziliaanse sponsors over de brug kunnen halen. Hij won al in de Formule 3 in zijn verschillende vormen, als hij nu nog succes kan oogsten in F2 dan kan een kleine rol in de F1 wel zijn deel zijn. In F1 is men immers wanhopig op zoek om de connectie met namen uit het “grote” verleden opnieuw aan te halen.

ZIE OOK: