Home > Circuit > F1 familietraditie: Enzo Fittipaldi

F1 familietraditie: Enzo Fittipaldi

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

(foto: ©fiaformula3.com)

Enzo Fittipaldi is 19 jaar oud, van Braziliaanse nationaliteit, maar geboren in 2001 in Miami, Florida (USA).

De connectie:
Enzo is de kleinzoon van Indianapolis winnaar, CART/Indy kampioen en tweevoudig wereldkampioen in de F1, Emerson Fittipaldi. Grootvader Emerson won wereldtitels met Lotus (1972) en met McLaren (1974). Wilson Fittipaldi, broer van Emerson, reed van 1972 tot 1975 ook in F1 voor Brabham en voor Copersucar, het team van Emerson. Bovendien reed Wilson’s zoon Christian ook nog F1 voor Minardi en Footwork van 1992 tot 1994. Ook broer Pietro Fittipaldi racet.

Palmares:
Enzo Fittipaldi lanceerde zich na karting en een jaar Ginetta Junior Cup vol in de eenzitters. Hij reed twee seizoenen Britse, Italiaanse en Duitse Formule 4 (Italiaans kampioen in 2018) en stortte zich dan op F3 Regional (vicekampioen 2019) en de FIA Formula 3.

Zijn kansen:
De naam Fittipaldi creëert hoge verwachtingen. Broer Pietro ging daar al wat aan tenonder. Hij rijdt nu geen top eenzitters meer.

+ Enzo heeft het gewoon. Hij heeft de naam en de faam, kan titels en zeges voorleggen, lijkt de druk aan te kunnen en op 19 jaar is hij precies waar hij moet zijn: aan de poorten van de F1. Hij werd ondertussen opgenomen in de Ferrari Driver Academy. De naam Fittipaldi, met Emerson nog steeds als ambassadeur, gekend in Europa en de States, is een zekere belegging voor eventuele geldschieters en het lijkt slechts een kwestie van tijd voor we Enzo zien als testrijder bij Ferrari of als titularis bij Alfa Romeo.

ZIE OOK: