Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Valencia wordt dubbelaffiche maar geen races buiten Europa

MotoGP: Valencia wordt dubbelaffiche maar geen races buiten Europa

De organiserende instanties voor de MotoGP (FIM, IRTA en Dorna Sports) bevestigden vandaag de annulering van de wedstrijden in Argentinië, Thailand en Maleisië. Er komt wel een tweede luik aan Valencia.

foto: ©motogp.com

De bovengenoemde MotoGP wedstrijden waren eerder al “uitgesteld” maar worden met deze dus definitief geschrapt van de 2020 kalender. Het een en ander is uiteraard het gevolg van de voortschrijdende Corona pandemie. Wel kreeg het Chang circuit in Thailand de verzekering dat het deel blijft uitmaken van de MotoGP kalender tot 2026. Met Argentinië en Maleisië lopen nu onderhandelingen voor een datum in 2021.

Finale “ergens in Europa”

Aan de andere kant zal er een bijkomende race worden gehouden op het circuit van Valencia, de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana op 15 november. Valencia wordt zo een “double header”. Bovendien zal er een bijkomende race worden in gericht in het weekend van 20 tot 22 november, “op een circuit in Europa“, dat zo de finale van het WK 2020 zal vormen.

De definitieve kalender 2020 wordt bekend gemaakt op 10 augustus.