Home > #Hoofdnieuws > F1 Silverstone: Verstappen sneller dan Mercedes

F1 Silverstone: Verstappen sneller dan Mercedes

Foto ©: Red Bull Racing

Dit weekend is er de eerste van twee races op het circuit van SIlverstone. Max Verstappen was in de eerste oefensessie de snelste voor Hamilton en Stroll. Hulkenberg snelde naar de negende tijd bij zijn comeback.

Geen Perez voor de twee GP’s van Silverstone. De Mexicaan testte gisteren positief op het coronavirus. Zoals verwacht maakt Nico Hulkenberg dit weekend zijn comeback. Zolang Perez afwezig is, neemt de Duitser zijn plaats in bij Racing Point.

Na een half uur in de eerste oefensessie was er een rode vlag. Beide Alfa’s gaan na elkaar van de baan. Na de schuiver van Giovinazzi is er veel grind op de baan terechtgekomen, waardoor er moet gekuist worden. Ondertussen stond Verstappen aan de leiding. Sebastian Vettel kwam ook niet in actie. De Ferrari-rijder had enkele problemen met zijn wagen, maar hij wordt wel verwacht in FP2. Verstappen was op het einde de snelste van het pak. De Nederlander was een halve seconde sneller dan Hamilton en Stroll. Charles Leclerc volgde op de vierde plek, net voor Bottas. Bij zijn comeback reed Hulkenberg meteen de negende tijd. Racing Point ziet er goed uit.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock