Home > Circuit > Eenzitter > Eurocup Renault: nogmaals Vidales

Eurocup Renault: nogmaals Vidales

Niets dan superlatieven voor de Spanjaard David Vidales, vers uit de karting, en nu al dubbelwinnaar in de Eurocup Formule Renault. Voor de Belgen werd het opnieuw een moeizame wedstrijd.

foto: ©renault sport

De Spanjaard verraste poleman en JD Motorsport teamgenoot Alatalo bij de start, ging aan de leiding en stond deze nooit meer af, ondanks een safetycar periode. Ugo De Wilde (Arden) verloor een plaatsje bij de start, probeerde de Braziliaan Colapinto (MP Motorsport) terug te pakken maar zijn aanval bij de chicane mislukte. Gelijk verloor hij nog een plaats aan de Tsjech Ptacek.

Daarna viel de race in zijn plooi. Niemand had echt de mogelijkheid veel grond goed te maken, inhalen op Imola bleek een probleem. Enkel Martins (ART) kon het spektakel wat verzorgen. Zege dus voor Vidales, met naast zich Alatalo op de tweede plaats en De Wilde’s ploeggenoot Alex Quinn als derde. Voor Ugo zelf was een achtste plaats weggelegd. Amaury Cordeel (FA Racing) zag de finish als tiende. Michale Belov haalde voor M2 Comp√©tition de eindstreep niet.

Pas begin september gaat het kampioenschap verder met een raceweekend op de Nurburgring. Ciaio Collet (R-Ace) is de voorlopige leider.