Home > Circuit > Eurocup Renault: rookie Vidales op pole

Eurocup Renault: rookie Vidales op pole

De Spaanse rookie David Vidales blijft in Imola voor sensatie zorgen. Nog maar net voor het weekend werd bekend dat hij zou debuteren bij JD Motorsport, gisteren toonde hij zich bij de snelsten en vandaag pakte hij gewoonweg de pole in de eerste kwalificatiesessie van het weekend voor de Eurocup Formule Renault.

foto: ugo de wilde/media

Onder een mooi zomerzonnetje ging het vandaag op weg voor de kwalificatiesessie. Meerdere rijders zochten hun heil in langere stints met meerdere snelle rondes. Het was dan ook in de slotminuten dat David Vidales nog de pole afsnoepte van de Braziliaan Ciaio Collet (R-Ace). Victor Martins (ART) moest genoegen nemen met de derde plaats, met naast zich Wiliam Alatalo, de JD ploegmaat van Vidales.

De derde startrij is voor Arden Motorsport, met Alex Quinn, die zich nog net voor onze landgenoot Ugo De Wilde kon zetten. Vermelden we ook nog de 13de plaats voor het Belgische M2 Competition met de Rus Belov, en de 14de plaats voor Amaury Cordeel met de FA Racing machine.

De race, deze namiddag, zou in dezelfde omstandigheden verlopen als de kwalificatie, met dus volop zon en temperaturen die rond de dertig graden gaan evolueren.