Home > Rally > ERC > ERC: Lukyanuk leidt Rally di Roma met vertragingen

ERC: Lukyanuk leidt Rally di Roma met vertragingen

Het is Aleksey Lukyanuk die met de Citroën C3 R5 de Rally di Roma leidt. De wedstrijd werd al geplaagd door enkele sorties in de top 10 en dat zorgt nog steeds voor heel wat vertraging op het programma

foto; ©fiaerc.com

Het was al onmiddellijk Andrea Crugnola die vanochtend al met zijn C3 R5 in het decor dook. De bemanning was OK maar de weg werd versperd en het duurde lang voor de plateauwagen de vernielde Citroën kon evacueren en de rest van het veld weer kon rijden. Het was dan al Lukyanuk die zijn Citroën C3 R5 beter in de hand had dan de concurrentie, met vijf seconden voorsprong op Breen (Hyundai i20 R5) en Basso (VW Polo R5).

Het was vervolgens Basso die in de aanval trok en voorbij Breen ging in het klassement voordat de rally op KP2 opnieuw werd stilgelegd. Deze keer omdat Adrien Fourmaux, met naast zich onze landgenoot Renaud Jamoul, met de Ford Fiesta MkII R5 van de baan ging. Eerder in KP1 had Fourmaux al een steen geraakt. Of er een verband bestaat, is niet duidelijk. De crew was OK en dadelijk uit de wagen, tot zover het goede nieuws, maar er volgde opnieuw een lange, lange wachttijd.

Munster: “Moeilijk!”

Slachtoffer van de pauzes was telkens Grégoire Munster, die met de Hyundai i20 R5 aanvankelijk als twaalfde over de lijn kwam en na KP2 kon opklimmen naar de negende positie. “Het is moeilijk. De afstelling is niet ideaal. Ik heb veel onderstuur, er is teveel belasting op de banden. Op KP2 waren de banden koud. Het is wachten op de service“, aldus Munster.

Nog even melden dat Amaury Molle met de Peugeot 208 R2 standvastig op de 49ste plaats blijft, en daarmee zevende staat in de ERC3 Junior klassering. De wedstrijd is ondertussen weer aan de gang maar moet zich door de vertragingen slepen. Er zijn nog vier proeven te gaan vandaag.