Home > Rally > ERC > ERC: Lukyanuk houdt stand in Rome

ERC: Lukyanuk houdt stand in Rome

Het is Aleksey Lukyanuk (Citroën C3 R5) die vanavond als leider mag gaan slapen in de Rally di Roma. De Rus bleef vandaag quasi foutloos en dat bracht op in deze snelle en lastige rally.

foto: ©fiaerc.com

De kwalificatie mocht dan gisteren nog voor de lokale held Giandomenico Basso (VW Polo R5) zijn, maar eens de rally goed van start ging, was Lukyanuk aan zet. Hij was de snelste in alle zes proeven van vandaag, behield zijn concentratie ondanks de lange vertragingen op het schema en vooral… hij bleef op de baan. En Basso, die moest zich eerst Breen (Hyundai i20 R5), dan Tempestini (Skoda Fabia R5) en tenslotte Solberg (VW Polo R5) van het lijf houden. De Italiaan houdt ondanks alles nog altijd de tweede plaats in handen op het einde van dag 1. Het was Craig Breen, die het moeilijk kreeg. De Noord-Ier zag eerst Solberg, dan Tempestini en tenslotte Kreim nog voorbijstuiven. De jonge Oliver Solberg houdt stand op de derde plaats.

Ook Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) kwam stilaan in het ritme. Na de service had hij meer voeling met de wagen en dat vertaalde zich in een aantal zesde plaatsen en een zevende plaats in het klassement bij het binnengaan van het servicepark op het einde van de dag.
Amaury Molle (Peugeot 208 R2) klom gestaag op doorheen de rangschikking en bezet de 33ste plaats algemeen, goed voor een vierde positie in het ERC3 Junior klassement, zij het op grote afstand van de ongrijpbare Ken Torn en de Ford Fiesta Rally4 van de nieuwe generatie.

Morgen worden er nog driemaal drie proeven afgelegd en kennen we omstreeks 17u30 de winnaar van de openingsmanche van het Europese rallykampioenschap.