Home > Circuit > NLS 2020: relaas van een Belgisch podium

NLS 2020: relaas van een Belgisch podium

De eerste race van de Nürburgring Langstrecken Serie vond afgelopen zaterdag, onder speciale omstandigheden plaats. Teameigenaar van Pitlane en rijder Olivier Muytjens doet het verhaal van een bijzondere dag.

Er werd geracet achter gesloten deuren”, aldus Muytjens, “slechts een beperkt aantal mensen werd toegelaten en de teams stonden in een pitlane gemaakt van betonnen muren in de paddock, omdat de boxen om hygiënische redenen niet konden worden gebruikt. Allemaal met een ietwat Amerikaanse race-sfeer omdat dit soort pitlane daar de norm is.”

Op sportief vlak stond het team aan de start met drie auto’s:

Toyota GT86 Cup # 269 – Alexander Müller, Olivier Muytjens
Toyota Gt86 Cup # 270 – Tom Cloet, Brody, Jacques Derenne
Porsche Cayman Club Sport MR # 100 – Olivier Muytjens, Jacques Castelein, Kurt Dujardyn

Tijdens de kwalificatietraining behaalde ik de polepositie in de SP3-categorie voor de Subaru BRZ van Tim Schrick en Lucian Garvris, de # 270 eindigde als 3de in de sessie”, gaat Muytjens verder. “Ondanks een probleem met één van de wagens, behaalden we toch de tweede en derde plaats, met alweer een podium voor de terugkerende Tom Cloet. De Porsche had een kapotte remslang en kwamen als 5de in de SP7-categorie over de finish.

Volgende afspraak op 10, 11 en 12 juli voor twee races van vier uur achter gesloten deuren.