Home > Circuit > 30 jaar Days of Thunder

30 jaar Days of Thunder

Zaterdag 27 juni was het de 30e verjaardag van de release van de cult classic “Days of Thunder”. De film was een immens commercieel succes mede dankzij de populariteit van NASCAR in de Verenigde Staten, en het feit dat ene Tom Cruise de hoofdrol speelde.

Voor superfans van de film is er trouwens goed nieuws. Een van de vele Chevrolet Lumina stock cars die gemaakt werden voor de film staat nog steeds te koop. De kans is groot dat Tom Cruise er zelf mee gereden heeft.

Voor 22.000 euro krijg je dus een echt stukje film geschiedenis waar je nog mee kan gaan racen ook. De auto komt met en 8.2 liter V8 met meer dan 600 PK, maar zonder versnellingsbak en brandstoftank. De importkosten zouden wel eens immens kunnen zijn aangezien de wagen in Japan staat. De vorige eigenaar is namelijk een motorsport museum genaamd “The Palace”. Het eerste museum van zijn soort in Japan. Is NASCAR niet jouw ding? Geen probleem. Ze hebben ook een Groep C Porsche 962, een BMW 635 CSi Groep A en twee formule 1 auto’s te koop staan. Keuze genoeg dus.

https://racecarsdirect.com/Advert/Details/105043/nascar-chevoret-lumina

http://www.thepalace.jp/En/autopalace.html