Home > Rallycross > DIVERS > In een notendop: Internationaal RX nieuws

In een notendop: Internationaal RX nieuws

Enkele dagen geleden gaven we hier de mededeling van de Belgische Rallycross Vereniging over het Duivelsbergcircuit mee (BRCV) waaruit blijkt dat we nog wel even moeten wachten op rallycross in eigen land dit jaar. In andere landen worden ondertussen volop plannen gemaakt en begin juli is er de eerste belangrijke internationale wedstrijd in het Zweedse Holjes.

  • RallyX Nordic – Vandaag werd de deelname bevestigd van de Fin Niclas Grönholm, zoon van voormalig rally-rijder Marcus Grönholm. Niclas werd in 2019 vierde in de eindstand van het Wereldkampioenschap rallycross met een Hyundai i20 van GRX Taneco en dat nadat hij twee wedstrijden miste omwille van appendicitis. Twee wedstrijden wist het Finse talent in 2019 te winnen, met name de Noorse manche in Hell en de slotwedstrijd in Kaapstad, Zuid-Afrika. De Zweed Johan Kristoffersson en onze landgenoot Enzo Ide bevestigden eerder reeds hun deelname voor het eerste weekend van juli.
  • Duitsland – Op de Estering in Buxtehude nabij Hamburg werd het voorbije weekend de activiteit hervat met een eerste training. Ook onze landgenoot Kobe Pauwels was aanwezig en testte duchtig met de RX2. Ondertussen trok Pauwels verder naar het noorden voor zijn deelname aan RallyX Nordic met de Cross Cart TN5 in het Yellow Squad Team van de Hansen-familie.
  • Nederland – Goed nieuws dichter bij huis. In Valkenswaard bij Eindhoven worden op het Eurocircuit trainingen voorzien in juli. Meer bepaald op 11 en 25 juli kunnen rijders die lid zijn van NRV (Nederlandse Rallycross Vereniging) hun wagens van onder het stof halen om uitvoerig te testen. Uiteraard dat alles onder strikte voorwaarden omwille van Covid-19. Meer informatie daarover vindt u op de site van het Eurocircuit zelf.

    (foto J Dingenen , Gronholm in 2019)
You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland