Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Ine Vanderplasschen in corona-tijden?

Wat doet Ine Vanderplasschen in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Ine Vanderplasschen, vorig jaar actief in de GK4 Kart Series en nu volop bezig met de overstap naar de autosport.

“Ik ben momenteel heel veel aan het sporten en thuis aan het trainen op de simulator (PS4) om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. We kunnen momenteel nog niet rijden, maar wanneer ik binnenkort opnieuw de kans ga krijgen, wil ik daar 100% klaar voor zijn. Dat betekent ook dat ik fysiek helemaal in orde moet zijn. Nu zet ik ook extra in op sporten en fysieke training zodat ik eenmaal terug achter het stuur alles kan geven.

Ik ben tot nu toe volop bezig geweest met het karten, maar ik werk aan de overstap naar de autosport. Ik heb al enkele trackdays kunnen doen met de Fun Cup en ook met de Ford Fiesta. Mijn droom is dan wel om te deel te nemen aan eenzitter kampioenschappen zoals de F4, F3 en Wseries. Om te trainen op de simulator waren er eigenlijk al plannen om in Delft, Nederland te gaan oefenen, daar kan ik onder professionele coaching gaan trainen en wie weet komt er thuis ook nog een simulator. Ik heb ook nog mijn studies, waar ik druk mee bezig ben want in juni komen er examens, dus nog geen tijd gehad om mij te vervelen.”