Home > Circuit > WEC: Alonso wil graag deel uitmaken van het nieuwe tijdperk met hybridewagens

WEC: Alonso wil graag deel uitmaken van het nieuwe tijdperk met hybridewagens

Ferando Alonso maakt er geen geheim van dat hij in de toekomst deel wil uitmaken van van het nieuwe hybride tijdperk binnen het WEC. In de toekomst zullen de hypercars en de LMDh wagens de dienst gaan uitmaken in het endurance racen. De nieuwe LMH (hypercar) categorie zal als eerste geïntroduceerd worden in de ACO/IMSA fusie. Dit zou een kans kunnen zijn om Fernando Alonso terug op het circuit te zien.

In een interview op het Instagram-account van de 24 uur van Le Mans beantwoordde Alonso vragen van de fans. De tweevoudige F1-wereldkampioen en tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans sluit een terugkeer naar het endurance racen zeker niet uit.

“Dit project kan een succes worden als de fabrikanten uit Amerika, Azië en Europa tot een samenwerking komen, maar ook de privéteams moeten erbij”, vertelt Fernando Alonso. “Het is iets waar ik naar uitkijk en ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen. Voor de hypercar is het een stap vooruit. Helaas was de LMP1 met de terugtrekking van Audi en Porsche een beetje zwak. De hypercars zouden opnieuw voor strijd kunnen zorgen in de hoogste klasse.”

“Veel auto’s op de grid is ook altijd goed, maakt niet uit van welke categorie ze zijn. De uithoudingswedstrijden brengen altijd actie en emotie tot de laatste ronde, omdat er in deze wedstrijden echt van alles kan gebeuren.”

Een terugkeer naar de F1?

De Spanjaard volgt nog steeds de F1 en de ontwikkelingen rond de sport in de huidige situatie. De F1 dat in 2022 grote veranderingen gaat zien.

“Ik heb altijd gezegd dat als de regels veranderen in 2021, dat ik een terugkeer niet uitsluit. De regels zijn nu met een jaar uitgesteld, wat op zich slecht nieuws is, want je wil zo snel mogelijk auto’s die met elkaar in evenwicht zijn. Toch is het belangrijk dat de regels zijn uitgesteld omdat er nu niet aan de wagens kan gewerkt worden. Van mijn kant weet ik nog niet wat ik ga doen volgend jaar, hopelijk weten we binnenkort meer”, besluit Alonso.

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
Neem deel aan de ACO rally naar Le Mans
Asian Le Mans: Tom Van Rompuy met DKR vanaf nu vrijdag
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven