Home > #Hoofdnieuws > WRX: Nieuwe werkkalender uitgelekt

WRX: Nieuwe werkkalender uitgelekt

Vanuit het niets verscheen op de Facebook-pagina van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross plots een herwerkte kalender die uit acht weekends en in totaal negen manches zou bestaan.

Zou, want de titel “provisional calendar” laat alvast uitschijnen dat, uiteraard in deze Corona-tijden, er ook over deze data nog geen absolute zekerheid bestaat. Dat de kalender in feite nog niet mocht verschijnen leiden we af uit het onderschrift met de woorden “not for publication”. Toch biedt het de fans perspectief en een beetje hoop dat er in het najaar alsnog gestreden zou worden voor de wereldtitel in rallycross.

Het wereldkampioenschap zou in deze herwerkte versie beginnen in het Zweedse Höljes en dat tijdens het weekend van 23 augustus en eindigen op de Nürburgring in Duitsland op … 11 december. Daartussen gaat het naar Frankrijk (Lohéac), Letland (Riga), België (Spa-Francorchamps), Portugal (Montalegre), Spanje (Barcelona) en Abu Dhabi (Yas Marinas circuit). In Abu Dhabi zouden twee manches worden verreden. Noorwegen (Hell) en Zuid-Afrika (Kaapstad) vallen dan uit de boot ten opzichte van de oorspronkelijke kalender.

Wat het Europese kampioenschap voor Supercars betreft wordt het aantal wedstrijden gereduceerd van vijf naar vier en voor Super1600 van zes naar vijf. Voor de supportklassen RX2 en Projekt E zijn er dan respectievelijk vijf en vier wedstrijden.

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring