Day

mei 4, 2020

Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Davy Van Den Branden, rijdend in de klasse Super1600 voor het Belgische Kampioenschap rallycross.

Industrie: SKODA lijdt onder de coronacrisis, dat tonen de cijfers van het eerste kwartaal aan

Vorig jaar kende de Tsjechische autofabrikant een recordjaar. In het eerste kwartaal van 2020 zijn de cijfers wat minder omwille van het coronavirus. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 232.900 wagens verkocht, dat is een daling van bijna 24.3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (307.600). Ondanks de daling blijft SKODA investeren in de toekomst en blijft het streven naar hun motto: 'a Simply Clever Company for the Best Mobility Solutions.'

De deelnemers van de Bikers’Classics 2020 zullen een leuke tijd beleven op het Circuit van Spa-Francorchamps

De fans van classic motoren stellen zich massaal de vraag : zullen de Bikers'Classics 2020 nog kunnen doorgaan gezien de actuele omstandigheden? Het antwoord kunnen wij u al geven : ja... voor wat de deelnemers aan de sessies vrij rijden betreft ! Op zaterdag 4 en zondag 5 juli zullen er wel degelijk motoren uit een (ver) verleden rijden op het 7 kilometer lange circuit in de Ardennen…

F1: Lewis Hamilton: “blijf uw dromen volgen”

"Het is altijd belangrijk om je dromen te volgen, het maakt niet uit hoe onmogelijk ze lijken", vertelt Lewis Hamilton aan Style Magazine (ITA). Dertien jaar in Formule 1, 84 overwinningen en zes wereldtitels maken van Hamilton een van de beste F1-rijders in de geschiedenis. Ook naast het circuit probeert de Mercedes-rijder het verschil te maken door met zich in te zetten voor een betere wereld.

E-circuit: Vandoorne pole, Albon voorkomt drie op drie van Leclerc

Gisteren was er opnieuw een F1 Virtual GP, deze keer op het Interlagos (Brazilië) circuit. Opnieuw heel wat F1-rijders (Leclerc, Albon, Russell...) en andere grote namen op de startgrid, alsook onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Stoffel heeft de smaak van sim racing goed te pakken en presteert goed. Charles Leclerc ging voor zijn derde overwinning op een rij, maar Alexander Albon stak daar een stokje voor.