Home > #Hoofdnieuws > DTM 2020: is het einde nabij?

DTM 2020: is het einde nabij?

De autosportwereld daverde begin deze week eens te meer op zijn grondvesten. Audi verlaat op het einde van dit seizoen het DTM en laat daarmee het kampioenschap verweesd achter. Audi nam de beslissing echter al eerder dan vandaag…

Het zat al enige tijd in de pijpleiding”, vertelt Vincent Vosse in een interview aan onze collega’s van het Franse dagblad La Dernière Heure. “Ik ben niet van mijn stoel gevallen toen ik het nieuws hoorde en dus werken we nu al aan een programma om DTM te vervangen.” Overigens zijn er bronnen die aangeven dat Audi al in december wist dat het zou stoppen met DTM en dat de Corona-crisis niets met de beslissing te maken heeft.

DTM 2020?

Echter de grote moeilijkheid zal nu zijn om nog een kampioenschap 2020 op poten te zetten, want circuits moeten vandaag enorme inspanningen leveren om kampioenschappen – eventueel achter gesloten deuren – te laten racen. Wie zal er echter nog bereid zijn om dat te doen, wetende dat DTM mogelijk ophoudt te bestaan? Ook rivaal BMW zal de beslissing van Audi zeker niet op gejuich onthaald hebben, al kan het team uit Beieren uiteraard wel heel makkelijk en snel dezelfde beslissing nemen… Het is dus afwachten of er nog geracet zal worden en met wie.