Home > #Hoofdnieuws > Wat doet Adam Christodoulou in corona-tijden?

Wat doet Adam Christodoulou in corona-tijden?

Foto ©: Kristof Vanderstraeten

Omdat wij de autosport een zeer warm hart toedragen, blijven we ook in deze vervelende tijden actief. Heel wat rijders, teambazen, fotografen, medewerkers en fans moeten noodgedwongen van de circuits en rallywegen wegblijven. Maar wat doen zij in tussentijd? Vandaag vroegen we het aan Adam Christodoulou die in 2016 de 24 uur van de Nürburgring won.

“Het zijn speciale tijden voor iedereen. Ik ben er zeker van dat dit geldt voor iedereen binnen de autosport en entertainment industrie, het werk ligt gewoon stil. Ik ben het gewoon om de hele wereld rond te reizen in een sneltempo en plots is daar een einde aan gekomen. Iets wat we niet kunnen zien of horen heeft de wereld overgenomen, dit virus heeft ervoor gezorgd dat onze meest kwetsbaren worden blootgesteld. Het zou egoïstisch zijn van mij als ik op dit moment alleen maar aan mezelf en aan mijn carrière denk.”

“Ik probeer manieren te vinden om mijn tijd te vullen door te doen wat ik graag doe, autosport, maar dan op een andere manier. Ik train ook om zo fit mogelijk te blijven. Zoals vele rijders heb ik nu ook geïnvesteerd in een racesimulator. Ik vind dit echt cool, een racestoel, pedalen en een racestuur en dan nog drie schermen die ervoor zorgen dat alles echt lijkt. Esports is nu enorm populair, het is een sport op zichzelf. Online kampioenschappen, met echte en sim racers die samen racen voor duizenden mensen die van thuis zitten te kijken, er is zelfs commentaar een een prijzenpot. Het zorgt er zeker voor dat we ons kunnen bezighouden en dat is nodig omdat we nu allemaal moeten thuisblijven.”

You may also like
Stemmen na de 24 Uur van de Nürburgring