Home > #Hoofdnieuws > F1: Claire Williams: “het is noodzakelijk voor ons dat we dit jaar nog racen”

F1: Claire Williams: “het is noodzakelijk voor ons dat we dit jaar nog racen”

Door het corona-virus is het F1-seizoen nog steeds niet van start gegaan. Het gebrek aan races heeft ervoor gezorgd dat bepaalde teams in financiƫle moeilijkheden kunnen komen. De kans bestaat dat er dit seizoen geen inkomsten meer zijn en dat zorgt voor moeilijkheden, ook bij Williams, dat vertelt Claire WIlliams aan Sky Sports News.

Claire Williams, teambaas bij ROKiT Williams Racing heeft toegegeven dat het noodzakelijk is voor het team uit Grove (Engeland) om dit jaar nog te racen.

“Formule 1 zit momenteel in een heel moeilijke situatie”, vertelt Claire Williams aan Sky Sports News. “Daarom spenderen we ook zoveel tijd aan vergaderingen, om alles te doen wat nodig is en om ervoor te zorgen dat alle teams zonder al te veel schade uit deze crisis komen.”

“De races en de financiĆ«le vergoedingen die ermee gepaard gaan, zijn echt belangrijk voor de teams in Formule 1. Het wordt erg moeilijk om er goed uit te komen als we dit seizoen niet meer gaan racen”, gaat Claire Williams verder. “We kunnen natuurlijk niet starten zolang het niet veilig is voor onze teams. Ik heb gehoord het seizoen eventueel zou starten in juli, als dat het geval is, dan weet ik dat wij er gaan staan.”

De Formule 1 heeft al enkele belangrijke stappen gezet, zo komen er grote veranderingen in 2022 en komt er een budgetplafond van 175 miljoen pond per team (bijna 200 miljoen euro). Het budgetplafond kan zelfs nog verder verlaagd worden.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?