Home > #Hoofdnieuws > Circuit: Vanthoor: Larry in lockdown

Circuit: Vanthoor: Larry in lockdown

Laurens Vanthoor is één van onze huisschrijvers en ook hij zit vast, vast zonder races, vast zonder competitie, al racet hij nu wel virtueel. Uit Duitsland kregen we deze update…

Dit is een andere column dan de vorige. Bijna alles is momenteel on hold en iedereen is verplicht om thuis te blijven. Het is een ongebruikelijke situatie voor iedereen.

We waren in de VS, twee weken voor Sebring, omdat ik zoals ik eerder al heb gezegd meer tijd wou spenderen in Florida. De race werd uitgesteld en er kon niet meer gereisd worden. Het was een stressvolle situatie, we wisten niet wat moesten doen en hebben dan besloten om in Florida te blijven.

Uiteindelijk zijn we teruggekeerd naar Duitsland. Niemand weet hoe lang deze periode gaat duren, dus hebben we besloten dat het beter is om terug te keren naar huis. Ik denk dat we zelfs de laatste vlucht hebben genomen.

Foto ©: Porsche

Het is vervelend dat er momenteel niet geracet wordt, alles wordt steeds verschoven en de kalenders worden overhoop gehaald. Langs de andere kant, kan ik nu meer tijd spenderen met mijn gezin en kunnen we nu activiteiten doen waar we anders geen tijd voor hadden. Ik ben altijd de persoon geweest die graag alles onder controle heeft.

Mijn vrouw en ik hebben besloten om aan een nieuw project te beginnen. We hebben een stuk land gekocht in Florida, nabij Tampa. We gaan een thuis bouwen uit containers, dat is iets wat nu populair is. Ik heb er zin in, maar het is ook veel werk omdat het allemaal nieuw is voor ons. Het komt nu wel goed uit, want we hebben nu genoeg tijd om aan ons project te werken.

Foto ©: Laurens Vanthoor

Nu kan ik ook gebruikmaken van mijn simulator nu ik een nieuwe computer heb. Ik heb een goede set-up, het is wel frustrerend dat ik nog niet zo snel ben, want ik ben niet graag traag. In een simulator rijden vereist andere kwaliteiten dan op het circuit.

Ik mis het competitief zijn. Zelfs als ik niet op het circuit ben en ik ga fietsen, wil ik nog altijd sneller zijn dan mijn vrienden. Nu wordt er helaas niet geracet en moet ik alleen rijden met de fiets.

De simulator zorgt toch wel voor een vorm van competitievorm, maar ik ben nog te traag. Soms ben ik dan slecht gezind, omdat ik niet competitief kan zijn met mijn tegenstanders.

Met Earl ben ik dagelijks in contact. In het begin waren we heel serieus, maar nu kunnen we terug grappen maken.

Foto ©: Instagram Laurens Vanthoor

Het seizoenseinde zal zeker interessant zijn, met alle promotoren die de races in een periode van drie maanden in de kalender moeten krijgen. Ik geniet nu van mijn tijd thuis omdat er op het einde van het seizoen niet veel tijd meer zal zijn.

Blijf veilig. Blijf gezond.

You may also like
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters
DTM Hockenheim: dinsdag en woensdag vinden de officiële testdagen plaats
In een notendop: IMSA en DTM