Home > #Hoofdnieuws > BRC: Adrian Fernémont: “het seizoen is nog niet voorbij”

BRC: Adrian Fernémont: “het seizoen is nog niet voorbij”

Ondanks de tijdelijke terugtrekking van zijn belangrijkste partner (SAN Mazuin Racing), is de huidige Belgisch kampioen rally ervan overtuigd dat er nog het maximaal aantal rally’s wordt gereden dit seizoen. De East Belgian rally en de Condroz zijn de volgende doelen.

De intentties van Adrian Fernémont en Samuel Maillen ivm de voortzetting van het BRC zijn duidelijk: “Eenmaal we verlost zijn van het virus, willen we zo snel mogelijk terug rijden!”

Vorige week hoorde het duo dat SAN Mazuin Racing geen deel meer zou uitmaken van het team. Deze beslissing zorgt echter niet voor vraagtekens voor de komende rally’s. “Deze periode is moeilijk voor iedereen en we hebben begrip voor de beslissing van onze partner”, vertelt Adrian. “Dat gezegd hebbende is ons seizoen nog niet voorbij! We hebben nog steun, de Skoda Fabia R5 Rally2 Evo van SAN Mazuin blijft beschikbaar voor ons. Er zijn nog altijd sponsors die ons blijven helpen. We willen met team Racing Technology hen graag bedanken.”

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden, is het onmogelijk te vertellen op welke manier het BRC-seizoen zal worden hervat. De huidige titelhouders hebben al enkele doelen: “We focussen ons nu op de East Belgian Rally en de Condroz. We hopen op minstens een overwinning in 2020. Voor de rest zullen we wel zien. We denken ook aan de Spa Rally en de Rally van Wallonië. Tegelijkertijd bereiden we ons ook voor met SAN Mazuin Racing op volgend seizoen, om terug op volle sterkte te rijden.”

Adrian en Samuel zijn er zich van bewust dat er ook een programma kan zijn met minder rally’s. “We moeten met de voetjes op de grond blijven: een volledig kampioenschap betwisten en onze titel verdedigen zal moeilijk worden. Dat is weliswaar niet het belangrijkste nu. De gezondheid gaat voor alles. We moeten onze tijd nemen om deze crisis door te komen. Zoals iedereen hopen we om zo snel mogelijk terug te keren naar het normale. Terwijl we daarop wachten, moeten we zorg dragen voor onze familie en thuisblijven. Het plezier zal des te groter zijn na deze situatie…”

You may also like
BRC Wallonie: Fernémont verovert de Wallonie
BRC Wallonie: Fernémont consolideert leidersplaats
BRC Wallonie: Fernémont sluit zaterdag af als leider
BRC Wallonie: Fernémont neemt over