Home > #Hoofdnieuws > Esports: virtuele Porsche Mobil 1 Supercup

Esports: virtuele Porsche Mobil 1 Supercup

Foto ©: Porsche press

De Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition is klaar om aan de eerste race te beginnen, met maar liefst 31 deelnemers. Achter het stuur zitten bekende professionele rijders, zoals Laurens Vanthoor, André Lotterer,… Het seizoen start morgen, zaterdag 4 april met twee races op het circuit van Catalunya, in Barcelona.

“De Supercup is het hoogtepunt van Porsche’s kampioenschappen. Ik ben enorm tevreden dat het ons is gelukt om met een goed alternatief op de proppen te komen in deze omstandigheden. We hebben een indrukwekkend deelnemersveld en ik ben benieuwd wie het best gaat presteren”, vertelt Oliver Schwab, Project Manager van de Porsche Mobil 1 Supercup.

Er zijn negen Porsche 911 GT3 Cup rijders die gaan deelnemen: de vier Porsche works rijders gaan de sponsors en partners vertegenwoordigen. Die rijders zijn: Richard Lietz (Oostenrijk), Sven Müller (Duitsland), Nick Tandy (Groot-Brittannië) en Laurens Vanthoor, zij gaan App-Tech, Agility Management, ExxonMobil Oil en TAG Heuer SA. vertegenwoordigen. Formule E rijder André Lotterer rijdt in een wagen van Hugo Boss.

Het eerste evenement zal live te zien zijn via de site van Porsche, het commentaar wordt voorzien door Jan Seyffarth. Vorige zondag mochten de deelnemers al een testen op het circuit van Catalunya. De snelste tijd werd neergezet door Porsche Junior rijder Jaxon Evans, Dylan Pereira (Luxemburg) en Larry ten Voorde (Nederland) werden tweede en derde. De kalender bestaat uit vier events, met telkens twee races van 25 minuten. Na Barcelona (4 april), wordt er ook nog gereden in Silverstone (18 april), Spa-Francorchamps (25 april) en Monza (16 mei).

De race kan je volgen via deze link:

https://motorsports.porsche.com/en-US/

Planning 4 april:

16h00 – 16h15: kwalificaties
16h20 – 16h45: Race 1
16h50 – 17h10: Warm-up
17h12 – 17h37: Race 2

You may also like
Porsche Supercup: opnieuw een vol startveld
Circuit: de nieuwe kalender van de Porsche Supercup
E-circuit: titelstrijd met drie op het circuit van Monza in de Porsche Supercup
E-circuit: WSeries lanceert een nieuw eSports kampioenschap, alleen voor vrouwen