Home > Circuit > E-circuit: WSeries lanceert een nieuw eSports kampioenschap, alleen voor vrouwen

E-circuit: WSeries lanceert een nieuw eSports kampioenschap, alleen voor vrouwen

WSeries lanceert een nieuwe eSeries, de WSeries Esports League, alleen voor vrouwen. In samenwerking met Logitech G (simulators), Beyond Entertainment en iRacing, begint het kampioenschap in de komende weken. Met het nieuwe initiatief wil WSeries het sim racen voor vrouwen in beeld brengen en promoten, in een sport die tot nu toe vooral door mannen werd bezet.

De rijders:

Alle vrouwen die dit jaar zijn ingeschreven in de WSeries zullen deelnemen aan het nieuwe kampioenschap. De WSeries is ook van plan om bij elke race nog verschillende vrouwen uit te nodigen om deel te nemen.

De circuits:

Het kampioenschap bestaat uit tien verschillende races en die vinden plaats op de meest bekende circuits ter wereld. Met onder meer Spa, Interlagos, Monza, Suzuka, Nürburgring, Silverstone… is de kalender goed gevuld.

De wagens:

In samenwerking met de drie partners gaan de vrouwen in de virtuele Formula Renault 2.0 wagen rijden, om de WSeries Formule 3 wagen zo goed mogelijk na te bootsen op vlak van beeld, prestaties en rijgevoel.

Raceformat:

Per evenement worden er maximum drie races georganiseerd. De races zullen verschillen in duur en meestal is er een normale kwalificatie. Soms is er ook een reverse-grid race, bij deze races wordt er gekeken naar de stand en dan mag de laatste als eerste starten enzovoort.

“In afwezigheid van racen op het circuit door het coronavirus, zijn we blij dat we onze eigen eSeries kunnen lanceren. Ik ben onder de indruk van het werk dat tot nu toe is gedaan om dit in elkaar te steken door Logitech, Beyond Entertainment, iRacing en ROKiT Phones. Ik ben er van overtuigd dat het een moeilijke maar leuke uitdaging wordt voor onze rijders. Ook onze fans kunnen meegenieten door te volgen op YouTube en Twitch”, vertelt Catherine Bond Muir, CEO W Series.

You may also like
E-WRX: Quentin Dall’Olmo wint Montalegre
E-circuit: Formula Renault Eurocup lanceert esports series
E-circuit notendop: F1 virtual GP, 24 uur van Le Mans en EuroNascar
E-circuit: Porsche Esports kampioenschap begint aan seizoen twee in Zandvoort