Home > #Hoofdnieuws > Industrie: Lamborghini start met de productie van mondmaskers

Industrie: Lamborghini start met de productie van mondmaskers

Foto ©: Lamborghini

Lamborghini is begonnen met het ombouwen van verschillende afdelingen in de Sant’Agata Bolognese fabriek om mondmaskers en plexiglass bescherming te produceren. De mondmaskers worden gedoneerd aan het Sant’Orsola-Malpighi ziekenhuis in Bologna om te gebruiken tegen het coronavirus dat zich blijft verspreiden.

Het werk zal uitgevoerd worden door de personeelsleden die normaal de interieurbekleding doen van de wagens, er zouden zo’n 1.000 maskers per dag gemaakt worden. Van de plexiglas schilden worden er 200 per dag gemaakt, daarvoor worden 3D-printers gebruikt uit de Research en Development afdeling. De productie van de mondmaskers en schilden worden gemaakt in samenwerking met de Universiteit van Bologna, waar de producten uitvoerig worden getest voor ze naar het ziekenhuis vertrekken.

“In deze periode moeten we allemaal ons steentje bijdragen. We werken al jaren samen met het S. Orsola-Mapighi ziekenhuis en we hebben er een goede band mee. Als we samenwerken, gaan we deze strijd winnen. Het is nodig dat we de mensen steunen die elke dag bezig zijn met het virus te bestrijden”, vertelt Stefano Domenicali, CEO van Lamborghini.

You may also like
GT World Europe: Iron Lynx en Iron Dames in Endurance
In een notendop: Daytona
In een notendop: GT – TCR Europe
Industrie: Lamborghini lanceert eerste digitale postzegel