Home > Circuit > In een notendop: GT – TCR Europe

In een notendop: GT – TCR Europe

  • GT World – De eerste race werd gewonnen door Maro Engel en Luca Stolz in de Team Toksport WRT Mercedes. De tweede plek ging naar de Sainteloc Audi van Haase en Roussel. De derde plaat was voor Marciello en Boguslavskiy in de AKKA ASP Mercedes. Het duo Vanthoor en Weerts werden met hun WRT Audi zeventiende, terwijl Adrien De Leener (Porsche) dertiende eindigde. Louis Machiels (Ferrari) werd negentiende maar won in de PRO-AM klasse. Ulysse De Pauw (Bentley) eindigde de race niet.
    De winst in de tweede race ging opnieuw naar de Team Toksport WRT Mercedes van Stolz-Engel. De tweede plek was voor de AKKA ASP Mercedes van Umbrarescu-Gounon. De derde plaats ging naar de Emil Frey Lamborghini van Siedler-Costa. De eerste Belg, Adrien De Leener (Porsche), was terug te vinden op de vijfde plaats. Ulysse De Pauw (Bentley) eindigde op een vijftiende plaats. Louis Machiels (Ferrari) werd drieëntwintigste terwijl Dries Vanthoor en Charles Weerts (Audi – WRT) vijfentwintigste eindigde.
  • GT Open – De eerste race van het weekend werd gewonnen door Martin Kodrić en Ethan Simioni in de Seas Motorsport Mercedes. Baptiste Moulin moest na twee ronden opgeven en eindigde de race niet.
    De pole voor de tweede race was voor Jacopo Guidetti in de Reno Racing Honda. Baptiste Moulin (Lamborghini) zal vanop de vierde plek starten. De winst in deze tweede race was voor de Ferrari van Rinaldi Racing bestuurd door Hites-Crestani. De tweede plek was voor de Lechner Racing Porsche van Al Zubair-Soucek. De derde plek ging naar de VSR Lamborghini van Beretta-Schandorff. Baptiste Moulin (Lamborghini) werd zevende.
  • GT Cup Open – Een Belgische winst voor de Q1 by EMG Motorsport Porsche bestuur door Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten. In de eerste race finishte enkel nog de Porsche van Eugenio Pisani en Stefano Bozzoni. De overige twee Q1 Porsche haalden de meet niet en werden niet geclassificeerd.
    Ook voor de tweede race mag Q1 vanop de polepositie starten, deze keer was het Artur Janosz die de snelste tijd reed. Lauryssen reed de derde tijd, terwijl Vandierendonck vanop plek zes zal mogen starten. De winst in deze race was voor Jan Lauryssen in de Q1 by EMG Porsche. De tweede plek ging naar het duo Magdziarz-Pijl (Porsche), terwijl Nicolas Vandierendonk samen met Dirk Schouten derde werd, ook in een Q1 Porsche.
  • TCR Europe – De tweede race werd gewonnen door Girolami (Honda Civic) die Homola (Hyundai) net achter zich wist te houden. De top drie werd verder aangevuld door Tom Coronel (Audi) die dankzij een tijdstraf van vijf seconden voor Azcona (Cupra) op het podium terecht kwam. Nicolas Baert (Audi) werd negende.
You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
GT Open: Street Art Racing van de partij
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
GT World Europe: Iron Lynx en Iron Dames in Endurance