Home > Circuit > Super Formula: Ryo Hirakawa snelste op eerste testdag

Super Formula: Ryo Hirakawa snelste op eerste testdag

Foto ©: Super Formula media

Ondanks de afgelasting van de eerste twee races van het seizoen op het circuit van Suzuka, zijn er vandaag en morgen toch testdagen in het Super Formula kampioenschap. Op de Fuji Speedway was de Japanner Ryo Hirakawa de snelste op de eerste testdag, de rijder van Impul Toyota was nog geen twee honderdsten sneller dan zijn landgenoot Nirei Fukuzumi.

Super Formula heeft dan toch besloten om de testen te laten plaatsvinden. Het circuit was alleen open voor de teams en rijders, omwille van veiligheidsredenen werd er geen publiek toegelaten. Vandaag stonden er twee sessies op de planning, op één rijder na verbeterden alle rijders hun tijd in de warmere namiddagsessie.

Ryo Hirakawa was in beide sessies de snelste. Sergio Sette Camara, de reserverijder van Red Bull Racing (F1) werd op het laatste moment aan de grid toegevoegd, maar de Braziliaan moest tevreden zijn met een zestiende plek in de ochtendsessie. De Est Jüri Vips verging het iets beter, de Red Bull junior rijder sloot de eerste testdag af op een zevende plek.

You may also like
In een notendop corona: Super Formula, F1 en meer
Super Formula: manche in Suzuka uitgesteld wegens coronavirus
In een notendop: FFSA F4 en Super Formula
In een notendop: BRDC F3, F3 Japan en Super Formula