Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: reacties na de rally van onder meer winnaar Sébastien Ogier

WRC Mexico: reacties na de rally van onder meer winnaar Sébastien Ogier

Foto ©: Toyota

Door maatregelen van de organisatie en FIA, werd de Rally van Mexico gisteren na de laatste proef stopgezet. De proeven van vandaag zijn geannuleerd. De Fransman Ogier wint voor de zevende keer in Mexico en voor de eerste keer met een Toyouta Yaris, voor Tänak en Suninen. Ook Toyota kan er een overwinning bijschrijven op hun palmares. Ford moest tevreden zijn met de derde plek van Teemu Suninen. Enkele reacties van de rijders uit beide kampen.

Winnaar Sébastien Ogier (Toyouta Yaris): “Het was natuurlijk een goed weekend voor ons. Vanaf het begin van de rally hadden we al een goed gevoel. Vandaag haddden we een betere startpositie en daar hebben we meteen van kunnen profiteren door onze voorsprong te vergroten. Het is een speciale overwinning, in deze omstandigheden voelt het vreemd aan om te vieren. Ik wil het team bedanken voor het fantastische werk dit weekend. De wagen was het hele weekend foutloos, betrouwbaar en snel. We hebben een goede zaak gedaan in het klassement.”

Teemu Suninen, derde plek (Ford Fiesta): “Ik ben heel tevreden met het resultaat en ook trots om voor het team die derde plek binnen te halen. Na de rally van Zweden zag het er niet goed uit en de bazen vroegen om meer snelheid in de wagen. Ik heb dan de knop omgedraaid en ik ben hier met een mooi resultaat geëindigd. Het was een goede race van mij, heel het weekend op niveau gereden. Natuurlijk was het nog beter geweest als ik die tweede plek kon vasthouden, maar Ott heeft vandaag heel snel gereden. We hebben getoond dat het potentie er is, het is nu uitkijken naar de volgende rally.”

Elfyn Evans, vierde plek (Toyota Yaris): “Het was geen gemakkelijk weekend voor ons, maar ik heb het gevoel dat we redelijk goed hebben gereden. De startpositie was niet ideaal voor ons. In de namiddag hebben we een paar kleine foutjes gemaakt, waardoor we niet konden meestrijden voor het podium. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar ook tevreden met mijn vierde plek omdat ik op dag één als eerste moest starten. We hebben met de drie wagens de finish gehaald, dat toont dat de Toyota Yaris betrouwbaar en goed is.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRX Mexico: morgen wordt geschrapt, rally eindigt vandaag
WRC Mexico: nog drie korte KP’s te gaan, Ogier kan niet meer verliezen
WRC Mexico: Ogier leidt na dag twee, Neuville morgen terug aan de start