Home > Moto > Lancering van het Belgisch kampioenschap Supermoto in Mettet

Lancering van het Belgisch kampioenschap Supermoto in Mettet

Foto ©: Supermoto Mettet

Op 14 en 15 maart 2020 organiseert het Circuit Jules Tacheny de openingsronde van het Belgisch Kampioenschap Supermoto. Dit evenement telt mee voor het Belgisch Supermoto Kampioenschap, het Nederlands Supermoto Kampioenschap en de BeNeCup 2020. Ongeveer 180 rijders worden verwacht op de startgrid, waaronder Kevin Vieillevoye, de huidige titelhouder.

Zoals elke winter werden er Supermoto-circuitdagen georganiseerd én uitverkocht op het Jules Tacheny Circuit in Mettet. Dit illustreert de steeds groeiende interesse in deze spectaculaire discipline die snelheid en cross combineert.

Nieuw voor 2020: de competitie wordt gespreid over 2 dagen in plaats van slechts één dag zoals tijdens de vorige edities. De categorie “Mini-Motards” neemt deel voor het eerst, naast ander categorieën zoals “Prestige”, “Euro-Nationals” en “Nationals”.

Met deze nieuwe categorie kunnen jongeren van 8 tot 15 jaar zichzelf meten met de beste en hun kunsten tonen op hetzelfde circuit als de meer ervaren piloten. De Coyote Supercup TM’s zullen ook deel uitmaken van deze wedstrijd.

Wie zal Kevin Vieillevoye het vuur aan de schenen leggen?

Bijna 180 piloten worden verwacht ​​aan de start, genoeg volk dus om druk te zetten op de titelverdediger, Kevin Vieillevoye, vijfvoudig Belgisch kampioen. Ook het Belgische Supermoto of Nations Junior Team 2019 – Romain Kaivers, Romeo Fiorentino en Loucas Capone – zullen te zien zijn in Mettet.

Zaterdag wordt gereserveerd voor vrije training en kwalificatie, terwijl zondag wordt gebruikt voor de races (2 per categorie). De dag wordt afgesloten met een Superfinale die de crème de la crème van Belgische en Nederlandse supermoto-piloten samenbrengt. De winnaars van de verschillende categorieën ontvangen een gratis inschrijving voor de Coyote Superbiker die plaatsvindt van 9 tot 11 oktober 2020, waarin de beste piloten ter wereld samenkomen. Een ongelooflijke kans om jezelf te meten met de absolute top, op het legendarische Jules Tacheny-circuit in Mettet.

Praktische info

Geregistreerde piloten kunnen nu hun 1-dagslicentie betalen via de nieuwe FMB-applicatie. Wat het publiek betreft kunnen ze zoals altijd in Mettet, de show aanschouwen vanaf de natuurlijke tribunes met een panoramisch op het circuit. De toegangsprijs voor bezoekers is vastgesteld op € 15 en de toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op de paddock bovenaan.

(persbericht)

You may also like
VW Fun Cup: Kronos Events opent het seizoen met een testdag op vrijdag 20 maart in Mettet!
Belgian Westhoek Classic 2019: met drie circuits!
Viellevoye wint opener supermoto in Mettet
Supermoto: Mettet klaar voor aftrap op 17 maart