Home > #Hoofdnieuws > WRX: De Ridder gaat ijsracen

WRX: De Ridder gaat ijsracen

Vandaag maakte onze landgenoot Guillaume De Ridder, afgelopen jaar actief in het Wereldkampioenschap rallycross, bekend dat hij 28 maart zal deelnemen aan RallyX op ijs in het Zweedse Luleå .

Dat zal hij doen in de klasse RX2 de klasse waarin hij in 2017 aan zijn carrière in de internationale rallycross begon. Tevens wordt het voor De Ridder een weerzien met OMSE, het team waarmee hij twee jaar op rij topprestaties neerzette in RX2 vooral dan in 2018 toen hij twee overwinningen wist te behalen en tevens de titel veroverde in Nordic Rallycross.

Het voorbije jaar werd dan een ontdekkingsjaar met zijn debuut in een Supercar in het Wereldkampioenschap zelf. Dat liep niet van een leien dakje, toch liet de 27-jarige Belg af en toe blijken over het juiste talent te beschikken.

De Ridder over zijn deelname: “Ik kijk uit naar mijn terugkeer in een Supercar Lite (RX2, nvdr) , een klasse waar ik goeie herinneringen aan heb en het zal me plezier doen voor de gelegenheid terug bij de OMSE-familie te zijn. Ik moet teambaas Andreas Eriksson bedanken voor deze kans. Het is tevens goed om rondjes af te werken als voorbereiding op het komende seizoen. Ik ben nog niet op een moment gekomen waarop ik mijn plannen voor 2020 kan ontvouwen maar ik moet zo goed mogelijk voorbereid zijn op wat komt.”

(persbericht, foto J Dingenen/De Ridder in 2018 in Lohéac)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium