Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Razgatlioglu op de lijn

WorldSBK: Razgatlioglu op de lijn

De Turk Toprak Razgatlioglu pakte in Australiƫ een prachtzege in de eerste race voor de World Superbikes. Hij won een dragrace naar de finish met 0,007 seconde voorsprong!

foto: worldsbk.com

Op het circuit van Phillip Island waren de Superbike rijders al aan de slag. Tom Sykes ging met de BMW vanop de pole van start en hield ange tijd de wedstrijd in de hand. Scott Redding maakte een mooi debuut in de WorldSBK door mee te spelen in de kopgroep en na half-wedstrijd de leiding over te nemen. In de kopgroep zat aanvankelijk ook regerend kampioen Jonathan Rea bij met de Kawasaki. Rea en Sykes raakten elkaar echter even, daardoor moest Rea vanuit de zandbak op een allerlaatste plaats in de achtervolging en daarbij overdreef hij een beetje en ging uiteindelijk tegen de vlakte. Een opgave voor Rea, het gebeurt zelden…

Redding moest echter toegeven aan de druk van het PATA Yamaha team met Razgatlioglu voor Van der Mark. De beide teamgenoten gaven elkaar geen duimbreed toe. Met Redding, Lowes en Haslam vormde zich een fel vechtend kwintet dat de beslissing naar de allerlaatste ronde en de allerlaatste meters bracht. In de dragrace naar de finishlijn was het de Turk Razgatlioglu die het met een haarbreedte haalde van Alex Lowes, die de eer redde voor kawasaki en Scott Redding, met een indrukwekkende debuut. Van der Mark strandde aan de voet van het podium.

Cresson begint achteraan

Morgen is er de superpole race en race twee voor de Superbike rijders. Maar er is ook de race voor de concurrenten in de World Supersport. Daar maken Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team Yamaha), regerend kampioen Krummenacher (MV Agusta Reparto Corse) en de Franslan Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) de eerste startrij uit. Weinig bijval voor onze landgenoot Loris Cresson, die de Yamaha van Team Toth op de 22ste en voorlaatste startplaats zette.