Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: de deelnemerslijst

Le Mans 24: de deelnemerslijst

De ACO heeft de deelnemerslijst van de 24 Uur van Le Mans bekend gemaakt. Op 13 en 14 juni racen 62 wagens in de finale van het FIA WEC 2019-2020 met start ditmaal om 16u00.

De eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat de lijst punch mist, misschien nog wel meer dan vorig jaar. In LMP1 is het Toyota tegen Ginetta en Rebellion. We zijn dus ver verwijderd van de gevechten met de Duitse giganten Audi en Porsche erbij. Het is uiteraard het laatste jaar van de LMP1-wagens, voor de komst van de Hypercars, waar voorlopig enkel Toyota zeker zal mee racen.

In GTE Pro ontbreken BMW en Ford, wat maakt dat er nog elf wagens overblijven. Porsche doet het met vier bolides, Ferrari met drie, Aston Martin en Corvette met twee. Laurens Vanthoor en Maxime Martin zien we uiteraard in een Porsche en Aston en zij zijn voorlopig de enige Belgen op een lijst van 186 rijders… De tijd dat BelgiĆ« mee de hoofdrol speelde in Le Mans ligt ook al achter ons.

Leuk is de strijd in LMP2, met 24 wagens, al is deze klasse echt wel voer voor specialisten. Hetzelfde kan gezegd worden van de 20 Ferrari, Porsche en Aston in LM GTE AM. Opvallend is de wagen van SRT41, een LMP2 voor drie rijders met een fysieke beperking.

De lijst: https://assets.lemans.org/explorer/pdf/courses/2020/24-heures-du-mans/press/february/reveal-entry-list-24-heures-du-mans-2020.pdf