Home > #Hoofdnieuws > F1: Bottas is de snelste op laatste testdag

F1: Bottas is de snelste op laatste testdag

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Deze namiddag was de laatste testsessie voor de teams en rijders. De teams leggen nu de focus op de eerste GP van het seizoen in Australië. Nadat Bottas vorige week de snelste chrono van alle testdagen had neergezet, was hij vandaag opnieuw de beste. Verstappen en Ricciardo volgden beide op nog geen tiende van een seconde.

Na een uur was Leclerc de eerste die de kaap van 100 rondjes kon bereiken. De Ferrari leek probleemloos rond te rijden en zat dicht bij de snelste tijd. Leclerc eindigde op 0.16 seconde van Bottas. Kvyat was de volgende op het circuit met 100 rondjes. Met enkele snelle tijden heeft AlphaTauri laten zien dat ze kunnen strijden voor een plek net onder de drie grote teams.

Na meer dan een uur in de garage, reed Verstappen naar buiten. Zijn ploeggenoot Albon moest deze morgen ook al enige tijd doorbrengen in de garage, wat duidt op enkele problemen bij Red Bull. De Nederlander reed in het laatste uur op de limiet en bracht zijn Red Bull naar de tweede tijd.

Halverwege de sessie nam de bewolking toe en de temperatuur van het circuit nam af, dit maakte het moeilijker voor de rijders om nog snellere rondjes te rijden. Met nog 90 minuten te gaan nam Valtteri Bottas de leiding op de zachtste band (c5-band). De Fin dook slechts acht honderdste van een seconde onder de tijd van Ricciardo van deze morgen.

Met nog een uur te gaan had Alfa Romeo besloten om de garage op te ruimen, voor hen is het nu wachten tot in Australië. Voor Leclerc en co was het nog niet gedaan, de jonge Monegask heeft een lange sessie achter de rug en met 174 rondjes deed niemand beter dan hem.

Met tien rijders binnen de seconde zat het vandaag allemaal dicht bij elkaar,

Foto ©: Formula 1

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?